Ett bra takräcke underlättar transporter

Ett takräcke Transporter är ett smart sätt att kunna få med sig extra bagage på resan. Du kan också transportera sportutrustning och annat på ett säkert och bekvämt sätt. Takräcken utgör grunden i ett helt lastsystem och kan kompletteras med tillbehör som till exempel cykelhållare.

Takräcken är lätta att montera och du hittar dem hos din närmaste återförsäljare. Börja med att ta fram installationsmanualen och sök reda på de fyra monteringspunkter som är placerade i dörröppningens överkant.

Rengör noggrant området där dörren sluter mot karossen innan du monterar skyddsfolien. Ta sedan bort skyddspappret och tryck fast folien under dörrhålets kant vid alla fyra monteringspunkter.

Placera de 4 gummikuddar enligt markeringarna som du hittar på takräckenas undersida och på kuddarna. Tryck in varje kudde i respektive ände på räcket och fixera dem med spärren.

Takräcke monteras enkelt

Rengör nu ytan på det främre räcket och applicerade tre vindbrusreducerarna på räckets undersida och på kuddarna. Tryck i varje kudde i respektive ände på räcket och fixera dem med spärren. Ta bort skyddspappret och tryck fast vindbrusreducerarna på de avstånd som anges i installationsmanualen. Nu är det dags att montera takräckena. Placera fästena vi det skyddsfolie som du redan har monterat.

Skruva åt alla fyra fästena till hälften med den medföljande monteringsnyckeln. Vänta tills du hör ett klick. Droppa sedan lite flytande tvål på gummilisterna. Detta motverkar friktion. Skjut sedan in dem i skåran. Klipp sedan av gummilisterna till rätt längd.  Slutligen sätter du fast plastskydden över samtliga fyra fästen och låser takräckena med nyckeln.

Känn för säkerhets skull med händerna att räckena sitter fast ordentligt. Det är bra att förvara monteringsmanualen i handskfacket tillsammans med de nycklar som krävs ifall någonting skulle hända på vägen. Kolla då och då så att däcket fortfarande sitter fast ordentligt.